Posted 05 October 2007 - 01:13 PM
Πως γίνεται οι μεγαλύτερες ιδυοφυίες στον κόσμο σαν κι εμένα να δημιουργούν ακόμα και στον ύπνο τους;
Μελιτζάνες με κρέας στον φούρνο
Μελιτζανες
Κρέας μοσχαρίσιο
Πιπεριές
Κρομμύδια
Ντομάτες
Λάδι
Ανάλογα με τα άτομα διαλέγουμε και αριθμό μελιτζάνων και κομματάκια κρέατος. Βράζουμε το κρέας στην χύτρα και όταν το ξαφρίσουμε και είναι έτοιμο, βγάζουμε το νερό που περισσεύει και τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες περασμένες στον ρεντέ (κάνει και συσκευασμένες δεν χάλασε ο κόσμος) με μπαχάρια της επιλογής σας. Σε τηγάνι, τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες που τις έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια χωρίς πολύ λάδι γιατί η μελιτζάνα τραβάει το λάδι όπως εγώ το τσίπουρο, όσο έχει!
Τα ρίχνουμε όλα σε ένα ταψί και αφήνουμε τον φούρνο να αποτελειώσει την δουλειά χωρίς όμως να τα κάνουμε κάρβουνο!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Σνίτσελ γεμιστά
Πάμε στον μάστορα της γειτονιάς και καβαντζώνουμε κομμάτια σνίτσελ απανάριστα. Αν είναι από κότα να προτιμήσετε αυτά που είναι από στήθος.
Η γέμιση σε γενικές γραμμές είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Η δική μου εκδοχή περιλαμβάνει καρότο, μπέικον ή ζαμπόν, κασέρι όποιου είδους θέλετε.
Για την σάλτσα:
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1/3 της κούπας γραβιέρα
1 μικρό κουτί μανιτάρια
Κόβουμε το καρότο, το κασέρι και το ζαμπόν σε λωρίδες ισσομήκεις με το πλάτος των σνίτσελ μας. Αν θέλετε πανάρετε τα σνίτσελ αλλά γίνεται και χωρίς αυτό. Τοποθετείτε την γέμιση στην μία άκρη του σνίτσελ και αφού το τυλίξετε το στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι η κρέμα μας να γίνει λεία και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μόλις κρυώσει αρκετά προσθέτουμε την γραβιέρα και τους κρόκους αφού τους χτυπήσουμε πρώτα καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε, το αλάτι, το πιπέρι, τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Βάζετε στον πάτο μιας κατσαρόλας τα σνίτσελ και από πάνω την σάλτσα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Προσοχή στις οδοντογλυφίδες κατά την διάρκεια της κατάποσης!!!!!!
Πολεμάτε τα όνειρά μας, θα γίνουμε ο εφιάλτης σας... Σκύλε γερά!
Εμένα τελικά μ'αρέσει ο Αγγελόπουλος...